Romania a Primit de la NATO Echipamente pentru Producerea Oxigenului Medical

Romania Primit NATO Echipamente Producerea Oxigenului Medical

Romania a primit de la NATO doua echipamente pentru producerea oxigenului medical, donatia fiind una importanta pentru tara noastra care are nevoie de ajutoare de acest gen, avand in vedere lipsurile majore care exista in sistemul medical acum.

România va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

Aceste echipamente medicale sunt destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienții care necesită oxigen.

”Mulțumesc partenerilor noștri din Alianța Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate și sprijin, dovadă a relației strategice consolidate, orientată spre reziliență și protecție a comunităților în fața dezastrelor”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată Hotărârea nr. 38 din 30.08.2022 (Hotărârea și anexa pot fi regăsite atașat), ca urmare a scrisorii Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre prin care informează reprezentantul României la NATO cu privire la faptul că Alianța Nord-Atlantică își exprimă disponibilitatea de a face o donație României.