Ministrul Sanatatii: Atentionarea de ULTIMA ORA Extrem de Importanta pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Atentionarea ULTIMA ORA Extrem Importanta Toti Romanii

Ministrul Sanatatii a facut o extrem de importanta atentionare de ultima ora despre care trebuie sa stie acum milioane de romani din intreaga tara, iar asta deoarece Alexandru Rafila le vorbeste oamenilor despre faptul ca nu trebuie sa plateasca testele pentru depistarea Coronavirus la internarea in unitatile sanitare.

Ministrul Sanatatii a aprobat un ordin prin care a eliminat necesitatea ca aceste teste sa fie platite de catre romani, astfel ca daca vi se cere sa faceti acest lucru, trebuie sa raportati problema la directorul spitalului pentru a beneficia gratuit de aceasta testare.

„Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară. Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, ministrul a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare. Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astăzi, 9 Septembrie 2022, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a fost prezent la operaționalizarea serviciilor digitale integrate pentru pacienții critici din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara. Proiectul pentru sistemul de digitalizare a Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă realizat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” a durat 24 de luni și a avut un buget de 3 milioane de Euro din bani europeni, nerambursabili.

Proiectul a conectat digital structurile de anestezie și terapie intensivă din cele trei pavilioane ale spitalului. Programul are funcții care cresc siguranța și calitatea îngrijirii pacienților. Inițiativa oferă instrumente pentru protecția datelor medicale și de asigurare a securității informatice în domeniul intraspitalicesc. În cadrul vizitei de la Timișoara ministrul Rafila a declarat că digitalizarea secțiilor de anestezie terapie intensivă este un pas important pentru acordarea de servicii medicale care cresc siguranța actului medical și a pacienților.”