Enel: AVERTIZARE de Ultima Ora pentru Toti Clientii din Romania

Enel AVERTIZARE Ultima Ora Toti Clientii Romania

Enel, una companiile cele mai importante din Romania pentru furnizarea de gaze naturale si energie electrica, ii avertizeaza pe toti clientii din toata tara in legatura cu un foarte serios pericol despre care trebuie sa stie chiar acum, iar asta pentru ca au loc tentative de fraude prin SMS in aceasta perioada.

Enel le vorbeste mai jos romanilor despre faptul ca unii oameni au inceput sa primaesca SMS-uri in propriile telefoane prin care li se recomanda sa isi plateasca facturile la energie electrica pentru a nu fi deconectati pe motiv de neplata, si Ii se recomanda un website in care pot face acest lucru de indata.

Conform avertizarii pe care Enel Romania a facut-o acum, ni se spune sa evitam sa accesam orice fel de link care ne este trimis prin email de catre persoane necunoscute, iar asta pentru ca ele pot fi malitioase, iar website-urile in care ni se cere sa introducem date le-ar putea trimite direct la cei din spatele fraudelor.

Enel Romania spune ca orice fel de SMS-uri oficiale venite de la companie au detalii despre sumele care trebuie platite, dar si detalii despre cei care trebuie sa faca platile, toate informatiile fiind transmise in clar, fara cereri de a introduce date confidentiale in website-uri necunoscute oamenilor.

Vă informăm cu privire la o tentativă de fraudă prin SMS!!

O parte dintre clienții noștri au primit mesaje pe telefoanele lor, în care sunt îndemnați să acceseze un link pentru a nu fi deconectați de la furnizarea energiei electrice, pe motiv de neplată. Dacă ați primit un SMS de acest fel, vă recomandăm să NU dați click pe niciun astfel de link.

Notificările oficiale prin SMS din partea furnizorilor Enel privind achitarea facturilor, în cazul clienților cu restanțe de plată, includ detalii privind suma de achitat și codul de plată aferent fiecărui client, dar NU conțin linkuri. De asemenea, expeditorul notificărilor oficiale de acest fel este „EnelEnergie”.