Alerte Meteorologice de ULTIMA ORA ale ANM pentru Romania Intreaga

Alerte Meteorologice ULTIMA ORA ANM Romania Intreaga

Alerte meteorologice de ultima ora de la ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, ii avertizeaza pe romani in legatura cu o serie de episoade foarte serioase de instabilitate atmosferica in cursul urmatoarelor peste 24 de ore, iar mai jos puteti vedea cat de serioase vor fi ele, si care sunt zonele vizate.

ANM a emis doua coduri galbenele si unul portocaliu in care vorbeste despre ploi insemnate cantitativ in alertele sale, ele manifestandu-se pe alocuri si prin averse torentiale, descarcari electrice, grindina, sau vijelie, astfel ca trebuie sa fiti atenti la ceea ce se intampla in mai toata tara in cursul urmatoarelor ore pentru a nu fi afectati de seriozitatea acestor fenomene meteorologice.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

COD PORTOCALIU!

Fenomene vizate: ploi abundente.

Interval de valabilitate: 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Alerte Meteorologice ULTIMA ORA ANM Romania Intreaga harta