Ministrul Educatiei: Masurile de ULTIMA ORA cu Schimbari Importante pentru Scoli si Elevi

Ministrul Educatiei Masurile ULTIMA ORA Schimbari Importante Scoli Elevi

Ministrul Educatiei vorbeste despre una dintre cele mai mari probleme care exista in scolile din Romania, si care afecteaza un numar mare de copii in momentul de fata, mai exact faptul ca unii merg la scoala doar pentru a avea ce sa manance o data pe zi multumita programului Masa Calda.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre impactul pe care implementarea acestui program il va avea in Romania, dar si despre cati bani sunt necesari pentru ca el sa poata fi implementat in conditiile necesare pentru ca efectele sale sa fie cele dorite de catre autoritati, iar copiii sa se bucure intr-adevar de scopul pentru care a fost gandit.

“Trebuie lucrat intr-o maniera integrata la sistemul de burse, care trebuie sa fie atractiv, iar bugetul pentru burse a crescut anul acesta de 5 ori in raport cu anul 2020, iar in proiectul noii legi avem o crestere de 10 ori, la 2.7 miliarde de LEI. Pot sa va dau si suma pe care am estimat-o in proiectul legii pentru Masa Calda pentru 1 milion de elevi.

Este vorba despre 2.5 miliarde de LEI pentru masa calda, este vorba despre 2.7 miliarde de LEI pentru bursele elevilor, si este vorba despre masuri foarte importante pentru asigurarea transportului. Sunt cei 3 piloni de baza prin care putem, cel putin ministerul educatiei, sa sprijinim accesul in scoala in astfel de situatii prezentate.

Daca vom intelege si nu vom mai demola, asa cum avem prostul obicei sa facem (n. red. intrebat cand vor merge copiii la scoala fara a fi nevoiti sa o faca din cauza foamei), orice masuri propuse prin proiectul Legilor Educatiei, in anul 2026 aceste probleme vor fi rezolvate in cea mai mare parte. Este vorba despre un interval de 4 ani, dar cele mai importante efecte trebuie sa se vada in anul 2023.

Aceste proiecte vor fi adoptate. Daca statul roman, noi cu totii, decidentii, nu intelegem, nu vom avea sanse, dar daca vom intelege, in 4 ani lucrurile vor fi puternic schimbate, iar in 2023 vom avea primele schimbari radicale pentru elevi.

Art 94 – proiectul legii initiat de Ministerul Educatiei: “(3) Începând cu anul școlar 2023-2024, se extinde Programul pilot „Masă caldă” la nivelul sistemului național de învățământ, pentru cel puțin 1.000.000 de beneficiari, prin implementarea Programului Național Integrat “ Masă Sănătoasă”, denumit în continuare P.N.I.M.S., pentru sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor.””