Militarii Armatei Romane s-au Antrenat cu Militarii Canadieni din Romania

Militarii Armatei Romane Antrenat Militarii Canadieni Romania

Soldatii Fortelor Aeriene ale Armatei Romane s-au antrenat impreuna cu militarii Fortelor Aeriene Canadiene care sunt dislocati la Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu pentru executarea serviciului de Politie Aeriana Intarita, totul in cadrul parteneriatului cu NATO.

Puteti vedea mai jos ce fel de misiuni au facut militarii impreuna in Romania, si totul pentru ca ei sa poata coopera mult mai bine in cazul in care ar fi nevoiti sa desfasoare misiuni impreuna in perioada urmatoare.

Instruire în comun cu militarii canadieni!

La jumătatea lunii septembrie, militarii Escadrilei 572 Elicoptere au desfășurat un exercițiu de alarmare de tip S.A.R. (Search and Rescue) împreună cu partenerii din cadrul Forțelor Aeriene Canadiene din detașamentul Air Task Force, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru executarea serviciului de Poliție Aeriană Întărită.

Scenariul exercițiului a vizat căutarea și recuperarea unui pilot catapultat.

Secvențele de instruire s-au derulat cu procedurile standard de căutare în zona catapultării, identificarea pilotului, acordarea primului ajutor și transportarea acestuia la o unitate medicală.

Exercițiile în comun asigură atât menținerea nivelului de pregătire pentru echipajul elicopterului și operatorii de căutare-salvare, cât și îmbunătățirea procedurilor prin lecții învățate și transfer de experiență între militarii români și partenerii canadieni.