Belarus nu Intentioneaza sa Mobilizeze Armata in Ajutorul Rusiei in Razboi

Belarus nu Intentioneaza sa Mobilizeze Armata in Ajutorul Rusiei in Razboi

Belarus nu are intentia de a desfasura o mobilizare pentru a sustine Rusia in razboiul din Ucraina, sau cel putin asta a dat de inteles dictatorul Alexander Lukasenko, deci deocamdata tara ramane doar “de ajutor” pentru rusi in lansarea de atacuri impotriva ucrainienilor, dar nimic mai mult de atat.

Belarus desfasoara totusi de ceva vreme in mod regulat exercitii militare in apropiere de granitele cu Ucraina si Polonia, fara a lansa vreun atac impotriva vreuneia dintre parti, iar asa tara a fost ferita si de multe dintre sanctiunile care au fost impuse impotriva Rusiei de catre comunitatea internationala.

“„Nu va exista nicio mobilizare în Belarus”. Dictatorul belarus Alexandru Lukașenko a spus că guvernul său nu intenționează să mobilizeze belarușii, a informat agenția de presă Belta, controlată de stat, pe 23 septembrie.

Cu toate acestea, Belarus organizează în mod regulat exerciții militare pentru a putea răspunde la „posibilele amenințări și atacuri teroriste”, a raportat Belta, citându-l pe Lukașenko.”