Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Masurile Oficiale cu Impact la Nivel National in Romania

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Masurile Oficiale Impact Nivel National Romania

Ministrul Educatiei transmite un anunt extrem de important cu privire la una dintre masurile luate recent pentru invatamantul romanesc, una care va avea un impact major la nivel national, iar asta pentru ca o Ordonanta de Urgenta recenta vine in ajutorul invatamantului superior si a studentilor.

Ministrul Educatiei spune ca aceasta Ordonanta de Urgenta va permite corelarea cerintelor pietei muncii cu capacitatea sistemului de educatie de a forma specialisti, astfel ca studentii care vor termina facultatile universitatlor din tara ar trebui sa isi gaseasca mai usor un loc de munca in domeniul pentru care au invatat.

“Ordonanța de Urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane PNRR, adoptată! Se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.

Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România.

La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar. Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localitățile în care capacitatea creșelor/grădinițelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu varsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie.

Am fost onorat să particip azi la Ceremonia de absolvire a promoției “George Emil Palade” a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, organizată la Arena Națională. Întreaga ceremonie a fost marcată de emoție și admirație pentru cea mai mare comunitate academică din învătământul superior medical românesc – 12.500 de studenți, din care 2.000 de studenți străini.

Cei 10.000 de participanți, studenți absolvenți, cadre didactice și părinți, au creat o atmosferă grandioasă. Felicitări celor peste 1.000 de absolvenți de astăzi! Mulțumiri profesorilor și părinților! Vivat, Crescat, Floreat, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”!”