Sorin Grideanu: Romania e Fruntasa in Statisticile Globale ale Dezvoltarii Digitale

Sorin Grideanu Romania e Fruntasa in Statisticile Globale ale Dezvoltarii Digitale

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anuntat ca Romania ocupa locuri fruntase in toate statisticile globale ale dezvoltarii digitale, si ca 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descarcare de cel putin 100 Mbps pentru romanii care le au active de la furnizorii de servicii de telecomunicatii.

Romania urmeaza sa cheltuie 1.8 miliarde de euro, conform lui Sorin Grindeanu, pentru a-si continua dezvoltarea digitala, banii fiind furnizati prin PNRR, iar proiectele urmeaza sa fie puse in aplicare in urmatorii ani, daca vor fi indeplinite jaloanele pentru acordarea banilor de catre Comisia Europeana.

Este o onoare pentru România să fie țară gazdă a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Este o mare bucurie pentru mine, deoarece astăzi mi se îndeplinește un vis: am reușit ca șef al ANCOM să obțin organizarea acestei reuniuni în #România, iar astăzi a devenit realitate!

Totul pentru că am crezut în capacitatea noastră de a susține un astfel de eveniment important la Palatul Parlamentului. De aceea, salut adoptarea Declarației de la București „Construirea unui viitor digital mai bun pentru toți” în cadrul Masei rotunde ministeriale a celor 50 de reprezentanți la nivel înalt.

Cert este că decizia Consiliului #ITU din iunie 2019- de a accepta oferta României pentru organizarea și găzduirea acestei reuniuni- confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de țara noastră în acest domeniu.

Mulțumită politicilor publice coerente conduse de #MCID și #ANCOM, România se bucură de o serie de condiții favorabile dezvoltării comunicațiilor electronice. Beneficiem de servicii calitative și accesibile. Ne mândrim cu forța de muncă specializată în domeniul IT.

România ocupă locuri fruntașe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale: 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descărcare de cel puțin 100 Mbps. Cu toate acestea, suntem conștienți că eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui domeniu trebuie să continue. Avem în vedere dezvoltarea în continuare a serviciilor publice digitale, a conectivității, a securității cibernetice și a competențelor digitale.

În acest scop ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României, cea mai semnificativă contribuție financiară la dezvoltarea României cuprinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență. (PNRR) Să nu uităm: modul în care trăim și folosim acest avans tehnologic dictează dezvoltarea economiilor și a societăților noastre.