Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Masurile de Importanta Nationala pentru Elevi in Scoli

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Masurile Importanta Nationala Elevi Scoli

Ministrul Educatiei a facut o serie de extrem de importante anunturi care vizeaza milioanele de elevi din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie la nivel inalt care vizeaza in primul rand faptul ca scolile vor ramane functionale in toata perioada sezonului rece, indiferent de facturile la energie sau gaze naturale.

Ministrul Educatiei a promis ca scolile nu se vor inchide din cauza facturilor mari la utilitati, insa el nu se rezuma doar la atat, iar asta pentru ca a vorbit inclusiv despre acuzatiile de plagiat formulate impotriva sa in cursul zilei de ieri de catre un jurnalist din Romania, el afirmand ca scopul lor ar fi blocarea Legilor Educatiei, dar asta nu se va intampla.

“Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.

Am înţeles că obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei. Eu fac un anunţ: legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educaţiei care sunt de interes pentru milioane de copii nu mă pot influenţa chiar dacă sunt abordări punctuale personale.”