Ministrul Energiei: Anuntul de Atentionare Transmis pentru Milioane dintre Romani

Ministrul Energiei Anuntul Atentionare Transmis Milioane Romani

Ministrul Energiei a transmis un mesaj foarte serios de atentionare care ar trebui sa ajunga in atentia tuturor romanilor, iar asta pentru ca le vorbeste milioanelor de oameni din toata tara despre faptul ca energia este folosita de catre Rusia pentru a santaja intreaga Europa in razboiul pe care il duce acum in Ucraina.

Ministrul Energiei spune ca noul interconector de gaze Grecia – Bulgaria va ajuta foarte mult la reducerea dependentei continentului fata de Rusia, si va pune capat santajului la care este ea supusa in momentul de fata, Romania incheind si alte intelegeri importante pentru a asigura securitatea energetica pentru viitor.

“Alături de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă mă aflu în Bulgaria unde am participat la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, alături de alți lideri regionali și europeni, dar și de reprezentanți ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect.

Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune. Mai mult chiar, o declarație publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare și, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenței energetice.

Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României și altor state aflate pe diagrama de distribuție a acestei rețele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP).

Am avut întâlniri de lucru cu președintele Republicii Bulgare Rumen Radev și cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, cu președintele Ilham Aliyev – Azerbaidjan și cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Aș vrea să le mulțumesc și colegilor mei miniștri ai Energiei pentru buna colaborare pe care o avem.

Din delegația României au mai făcut parte directorul general SNTGN Transgaz S.A., Ion Sterian, directorul general al SNGN Romgaz S.A., Răzvan Popescu, și directorul adjunct al SNGN Romgaz S.A., Aristotel Jude.”