Ministrul Sanatatii: ULTIMA ORA, Deciziile Majore Anuntate pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii ULTIMA ORA Deciziile Majore Anuntate Toti Romanii

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o serie de decizii extrem de importante pentru toti romanii din tara noastra, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor faptul ca vor fi lansate o serie de proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor si institutiilor multumita fondurilor disponibile prin PNRR.

Ministrul Sanatatii spune ca spitalele din Romania care se afla in subordinea ministerului pe care il conduce au primit formulare digitale pentru evaluarea infrastructurii IT, dar si pentru a-si detalia nevoile astfel incat sa poata primi banii de care au nevoie multumita PNRR-ului care aloca sume uriase pentru imbunatatirea sistemului medical in Romania.

“Ministerul Sănătății pregătește proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor din subordine, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Astăzi, 5 octombrie 2022, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a trimis tuturor spitalelor din România un formular digital pentru evaluarea infrastructurii IT și a nevoilor în domeniu, în vederea optimizării programelor de digitalizare în concordanță cu nevoile reale din spitale.

”Proiectele importante din domeniul sănătății trebuie realizate în strânsă legătură cu profesioniștii care activează în spitalele din România, pentru identificarea nevoilor reale și adaptarea ghidurilor și a metodologiilor de finanțare în funcție de particularitățile sistemului” a declarat Ministrul Sănătății.

Aceste investiții au ca scop contribuția directă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, o mai bună administrare şi management al serviciilor de sănătate, respectiv înlocuirea, acolo unde este cazul, a infrastructurii IT a spitalelor publice din România, dar și evoluția către noile sisteme de date și infrastructură digitală.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordinea sa. Astfel, va fi demarat un proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, licențe, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local.”