Uniunea Europeana vrea sa Plafoneze Pretul Petrolului Rusesc

Uniunea Europeana vrea sa Plafoneze Pretul Petrolului Rusesc

Uniunea Europeana este aproape de a impune o plafonare a preturilor pentru petrolul rusesc, ca parte a unei noi runde de sanctiuni care vor lovi extrem de dur in economia Federatiei Ruse, ceva ce desigur ca nu mai vine ca o surpriza, avand in vedere actiunile recente intreprinse de catre tara.

Uniunea Europeana a ajuns informal la un acord cu privire la plafonarea pretului pentru petrolul rusesc, iar astazi au aparut zvonuri conform carora Rusia si OPEC ar intentiona sa reduca productia de petrol, ceea ce ar putea duce la cresteri de preturi, totul ca un posibil raspuns la deciziile pe care le ia Europa.

“UE este de acord asupra plafonului prețului petrolului al Rusiei în noul plan de sancțiuni. Ambasadorii UE au ajuns la un acord-schemă privind noile sancțiuni împotriva Rusiei, care va include un plafon de preț pentru vânzările de petrol rusesc, relatează Politico, citând șapte diplomați europeni.

Pachetul de sancțiuni a fost propus de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, săptămâna trecută, după ce dictatorul rus Vladimir Putin a amenințat că va folosi arme nucleare și a mobilizat 300.000 de rezerviști.”