Parlamentul European Sustine Livrarea de Tancuri Ucraine, Aderarea Accelerata

Parlamentul European Sustine Livrarea de Tancuri Ucraine, Aderarea Accelerata

Parlamentul European sustine livrarea de tancuri Ucrainei in momentul de fata, presedintele institutiei, Roberta Metsola, afirmand in cursul acestei zile ca oricare dintre tarile care vor putea livra tancuri Leopard II vor primi rambursari prin sistemul European Peace Facility, incurajand practic sustinerea tarii invadate.

Parlamentul European sustine deasemenea si initierea unui proces de aderare accelerata a Ucrainei la Uniunea Europeana, ceva ce desigur ca nu toate tarile sustin in momentul de fata, deci sansele ca acest lucru sa se intample in realitate sunt destul de mici, dar asta nu e vreo surpriza pentru cineva, in final.

“UE ar trebui să ofere Ucrainei mai multe tancuri, să-și accelereze aderarea. Țările UE care doresc să livreze tancuri Leopard II Ucrainei vor fi rambursate de la Facilitatea europeană pentru pace, a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit France 24.

Metsola a cerut, de asemenea, intrarea „accelerată” a Ucrainei în UE. „Avem o țară care ne-a arătat intenția și dorința copleșitoare de a se alătura, depășind așteptările și îndeplinirea obiectivelor pe care alte țări le-ar fi luat luni sau ani”, a spus ea.”