Republica Moldova Acuza Rusia ca a Bombardat Ucraina cu Rachete prin Spatiul sau Aerian

Republica Moldova Acuza Rusia ca a Bombardat Ucraina cu Rachete prin Spatiul sau Aerian

Republica Moldova, prin ministrul de externe Nicu Popescu, a reclamat faptul ca unele dintre rachetele lansate de catre Rusia pentru a bombarda orase din Ucraina au traversat spatiul sau aerian inainte de a ajunge la tinte, ele fiind lansate de pe nave rusesti din Marea Neagra, fara a fi interceptate de apararea antiaeriana ucraineana.

Republica Moldova nu a interceptat nici ea aceste rachete care i-au traversat spatiul aerian, insa desigur ca Rusiei nu-i prea pasa deoarece stie ca din partea tarii noastre vecine nu va primi vreun raspuns dur in fata acestor acte ilegale, si nu e exclus sa lanseze alte atacuri similare in perioada urmatoare.

“Rachetele rusești care vizează Ucraina violează spațiul aerian al Republicii Moldova. „Trei rachete de croazieră lansate în această dimineață asupra Ucrainei de pe nave rusești în Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova”, a declarat ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, pe 10 octombrie.

Popescu a spus că a cerut ca ambasadorul Rusiei să fie „convocat pentru a oferi o explicație”. Popescu a adăugat că Moldova condamnă „agresiunea continuă a Rusiei împotriva Ucrainei”.”