Enel: Informarea Oficiala IMPORTANTA pe care Clientii Trebuie sa o Stie

Enel Informarea Oficiala IMPORTANTA Clientii Trebuie Stie

Enel, una dintre companiile cele mai mari care furnizeaza energie electrica si gaze naturale romanilor, a publicat o noua informare extrem de importanta pentru clientii din toata tara, una despre care ar trebui sa stie toti cei care-i folosesc serviciile, si ar putea depasi consumul plafonat.

Enel vorbeste mai jos despre ceea ce se intampla in cazul in care clientii au un consum lunar mai mare de 300 kWh, in aceasta situatie incepand cu data de 14 iulie se aplica pretul final prevazut in contract, deci veti plati la acea valoare, nu la cea plafonata, conform explicatiilor pe care le aveti mai jos.

Aceasta modificare despre care vorbeste Enel Romania este extrem de importanta pentru toti cei care sunt interesati sa profite de plafonarea pentru pretul la energie, deoarece e bine sa stiti in avans cat urmeaza sa platiti cand depasiti ceea ce este plafonat de catre autoritatile din Romania, pentru ca s-ar putea sa fie diferente destul de mari.

Enel Romania explica pe website-ul sau in detaliu toate aceste informatii, astfel ca nu trebuie decat sa intrati acolo si sa vedeti ceea ce este detaliat, inclusiv in legatura cu factura de regularizare pentru consum, care ar trebui sa fie emisa in luna februarie a acestui an de companie.

Pentru clienții cu un consum mediu lunar pe 2021 de peste 300 kWh, începând cu consumul din 14 iulie 2022, se aplică prețul final prevăzut în contract, doar în situația în care acesta este mai mic decât prețul final stabilit în conformitate cu dispozițiile articolului 5, alin. 1 O.U.G. 27/2022 Prețul final facturat, stabilit conform art. 5 din O.U.G nr. 27/2022, este compus din următoarele componente.

 Componenta de achiziție conform condițiilor prevăzute la art. 6 O.U.G nr. 27/2022 – Componenta de furnizare conform condițiilor prevăzute la art. 4 O.U.G nr. 27/2022 – Componentele reprezentate de tarifele reglementate conform reglementărilor ANRE pentru serviciile prestate de către operatorii rețelelor de distribuție și transport a energiei electrice.

Componente reprezentate de TVA, accize, contribuția aferentă schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficiență pe baza cererii de energie termică utilă, contravaloarea certificatelor verzi aferente sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.