Ce spune Iranul despre Dronele Kamikaze cu care a fost Atacat Kievul

Ce spune Iranul despre Dronele Kamikaze cu care a fost Atacat Kievul

Iran neaga furnizarea de drone kamikaze Rusiei pentru utilizare in razboiul din Ucraina, iar asta in ciuda faptului ca inclusiv astazi unele au atacat Kiev-ul si au ucis 3 persoane, inclusiv o femeie insarcinata, iar altele 26 ar fi fost distruse in timp ce se indreptau spre diverse obiective din orase ucrainiene.

Iranul spune ca nu a furnizat arme nici Rusiei, dar nici Ucrainei, in cadrul acestui razboi, insa drone iraniene au fost filmate pe teritoriul ucrainean dupa ce au fost avariate de sistemele de aparare antiaeriana, iar separat de drone, se pare ca iranienii vor sa vanda inclusiv rachete de croaziera rusilor.

“Iranul neagă din nou că a furnizat Rusiei drone kamikaze. „(Rapoartele) despre faptul că Iranul oferă Rusiei drone are ambiții politice. Nu am furnizat arme niciunei părți a războiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al FM al Iranului, Nasser Kanaani, în octombrie. 17, potrivit Reuters.

Declarația a venit după atacul mortal al Rusiei cu drone Shahed-136 de fabricație iraniană, în centrul Kievului, luni dimineață. WP a raportat în octombrie. 16, citând nenumite S.U.A. și oficiali de securitate aliați, că Iranul pregătește primul transport de rachete Fateh-110 și Zolfaghar pentru Rusia.

Cu cinci zile mai devreme, Volodymyr Zelensky a spus că Rusia a comandat și 2.400 de drone kamikaze din Iran.”