Ministrul Energiei: Informarile de ULTIM MOMENT, Masurile Anuntate pentru Romani

Ministrul Energiei Informarile ULTIMA MOMENT Masurile Anuntate Romani

Ministrul Energiei a publicat doua informari foarte importante care vizeaza toti romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in atentia noastra o serie de masuri foarte importante care au fost puse in aplicare in ultimele zile, si care au menirea de a aduce beneficii majore pentru siguranta energetica a tarii.

Ministrul Energiei a participat la incheierea unui memorandum intre SOCAR si Romgaz pentru un coridor de transport de enegie intre Marea Caspica si Marea Neagra, Romania urmand a deveni un hub energetic important in regiune, atat pentru gaze naturale, cat si pentru energie electrica.

“Împreună cu prim – ministrul României Nicolae Ciucă am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Mikayil Jabbarov, ministrul Economiei, și Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan. De asemenea, după discuții a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului între compania azeră SOCAR și Romgaz.

Astăzi am pus bazele unui nou coridor de transport în energie între Marea Caspică și Marea Neagră. Asta după ce în marja conferinței RIGC, din septembrie de la București, alături de colegul meu ministrul Energiei din Azerbaijan am pus bazele coridorului de transport pentru energia verde, legând Marea Neagră de Marea Caspică, prin România către restul Europei.

România devine un hub important atât din punct de vedere al energiei electrice, cât și a gazelor naturale. Și împreună cu colegii azeri, cu care avem parteneriat strategic important, vom dezvolta investițiile în România și astfel vom asigura securitatea și independența energetică a României și în regiune.

Prin acest Memorandum de Înțelegere cele două companii oficializează intenția lor de a explora oportunitățile de dezvoltare în comun a unui proiect de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră. Proiectul ar consta într-un terminal de lichefiere a gazelor naturale şi un terminal de regazeificare precum și alte instalații și facilități necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România.

Astăzi am votat împotriva moțiunii simple împotriva colegului meu – ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode. S-a văzut, din nou, că USR face un joc de imagine cu scop electoral. Toate acțiunile lor strict politicianiste sunt doar o distragere de atenție de la activitatea ministrului de Interne, axată în această perioadă pe cel mai important proiect național al României după intrarea în UE: aderarea la Spațiul Schengen. Prin votul de astăzi moțiunea simplă a fost respinsă, dovadă că avem lucruri importante de făcut pentru români, nu să ne pierdem vremea cu acțiuni politicianiste.”