NATO: Primul Convoi cu Tehnica Militara Franceza va Intra in Romania Azi

NATO Primul Convoi cu Tehnica Militara Franceza va Intra in Romania Azi

Primul convoi cu tehnica militara franceza, care face parte din Grupul de Lupta al NATO de la Cincu, va intra in Romania in cursul acestei seri, si se va deplasa catre baza militara in care urmeaza sa ramana, el facand parte din forta menita sa protejeze Romania impotriva oricarui tip de atac.

Franta a trimis deocamdata transportoare blindate, insa in noiembrie vor ajunge si tancuri Leclerc, astfel ca grupul de lupta al francezilor va fi extrem de bine echipat pentru a putea face fata oricarui tip de provocari ar putea viza Romania in orice moment.

Intrarea în România a convoiului de tehnică militară franceză!

Primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Cincu, va intra duminică, 23 octombrie, în România, în jurul orei 21.00, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, județul Arad.

Un al doilea convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să intre în România în luna noiembrie.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.