Enel: ULTIM MOMENT, Anuntul IMPORTANT de Notificare pentru Toti Clientii Romani

Enel ULTIM MOMENT Anuntul IMPORTANT Notificare Toti Clientii Romani

Enel, una dintre companiile cele mai mari din Romania care furnizeaza energie electrica si gaze naturale pentru romani, a publicat o notificare de ultim moment cu care ii atentioneaza pe clientii din intreaga tara in legatura cu modul in care face facturarea pentru serviciile de energie electrica.

Enel spune ca pentru luna octombrie se face facturarea pentru consum in acord cu prevederile legale, adica pretul pe care il plateste un client este raportat la consumul mediu lunar din anul 2021, iar asta se paote vedea pe pagina 3 din factura care ne este emisa, existand trepte pentru stabilirea lui.

Puteti vedea mai jos explicatiile celor de la Enel Romania, iar aceasta nu este prima oara cand le vedem publicate de catre companie pentru clientii romani din toata tara, insa este important de tinut minte ca totul se raporteaza la ceea ce am generat ca si consum pentru anul 2021 la locul de consum.

Enel Romania nu este singura companie din tara noastra care face lucrurile in acest mod, iar asta pentru ca inclusiv celelalte trebuie sa actioneze in acelasi fel, iar asta pentru ca legislatia din Romania impune ca facturile sa fie facute in acest mod pentru clientii care beneficiaza de aceste servicii.

Pentru luna octombrie, continuăm să facturăm consumul de energie în acord cu prevederile legale în vigoare. Acest lucru înseamnă că, dacă ești client casnic, pentru factura de energie electrică, prețul pe care îl plătești este în continuare raportat la consumul mediu lunar avut în 2021; poți vedea pe factura ta Enel, pagina 3, care este acesta, iar treptele sunt urmatoarele.

Consumul mediu lunar/loc de consum realizat în anul 2021 a fost între 0-100 kWh inclusiv. În acest caz, beneficiezi de o plafonare a prețului final facturat la energia electrică de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus. Cconsumul mediu lunar/loc de consum realizat în anul 2021 s-a situat între 100,01 – 300 kwh. În acest caz, pentru un consum lunar care este de maximum 255 kWh, se plătește prețul final plafonat de maximum 0,8 lei lei/kWh, cu TVA inclus, iar consumul care depășește 255 kWh se facturează fie la prețul din contractul de furnizare al fiecărui consumator.