DSU Romania Anunta Consolidarea Colaborarii cu Autoritatile din Coreea de Sud

DSU Romania Anunta Consolidarea Colaborarii cu Autoritatile din Coreea de Sud

DSU Romania anunta o intalnire bilaterala intre Romania si Coreea de Sud pentru consolidarea relatiilor bilaterale intre cele doua tari, astfel ca in Romania a venit o delegatie coreeana pentru a discuta cu reprezentantii autoritatilor romane noi masuri pentru a intari aceasta colaborare pentru viitor.

Astăzi, 29 noiembrie 2022 am avut deosebita onoare de a primi vizita unei delegații din Coreea de Sud, condusă de domnul Bo Ram Suh, director general în cadrul Ministerului de Interne al Republicii sud coreene, la sediul DSU.

Vizita delegației din Coreea de Sud în România contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale între cele două state, atât în domeniul protecției civile cât și în sfera medicinei de urgență, urmând ca în viitorul apropiat să aibă loc și semnarea unui protocol de colaborare între Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și ministerul de resort din Coreea de Sud.

Această acțiune va stabili cadrul necesar de a putea începe diferite stagii de pregătire ale profesioniștilor din domeniul protecției civile / medicină de urgență dar și alte activități de analiză în ceea ce privește creșterea capacității de răspuns în cazul unor situații de urgență/dezastre.

În cadrul întâlnirii, dr. Raed Arafat vorbit distinșilor invitați despre sistemul de urgență integrat din România, punând accent pe diferitele acorduri, parteneriate sau memorandumuri de înțelegere semnate cu țări aflate în Uniunea Europeană, respectiv țări din afara spațiului european, pe domeniul managementului situațiilor de urgență, dar și pe ajutorul oferit de către România țărilor aflate în situații unde viața comunităților se afla în pericol, exemple fiind ajutorul oferit Greciei și Franței în limitarea răspândirii incendiilor de vegetație.

Totodată, a fost evidențiată strânsă legătură cu protecția civilă, excelenta cooperare civil-militară rezultată în urma diverselor misiuni de sprijin, dar și prin prisma exercițiilor adaptate pe mai multe tipuri de dezastre.

Totodată, au fost purtate discuții despre capacitatea sistemului național integrat de a reacționa și răspunde rapid în situații limită, abilitatea sistemului integrat actual de a face față unor situații complexe, tehnica aflată în dotare achiziționată prim fonduri europene nerambursabile, pregătirea salvatorilor și a populației.