NATO Detaliaza Misiunea de Protectie Aeriana a Romaniei si Flancului Estic

NATO Detaliaza Misiunea Protectie Aeriana Romaniei Flancului Estic

NATO explica mai jos cum a gandit misiunea de protectie aeriana al carui scop este de a proteja flancul estic al aliantei, inclusiv Romania, impotriva oricarui tip de amenintari care ar putea veni pe calea aerului impotriva tarilor care fac parte din alianta, si vorbim despre tehnica militara de ultima generatie folosita non stop pentru protectia noastra.

NATO prezinta avioanele, navele, dar si sistemele de aparare antiaeriana terestre, sau dronele, care sunt folosite pentru a impiedica orice fel de atacuri care ar putea ameninta tarile de pe flancul estic al aliantei, asta chiar daca pana acum nu a fost nevoie de utilizarea lor, iar singurele probleme au venit din Ucraina.

NATO nu a reactionat cand o drona ucraineana a zburat pana in zona centrala a Europei si s-a prabusit langa o mare capitala europeana, dar nici cand o racheta de aparare antiaeriana trasa de Ucraina s-a prabusit in Polonia, insa sistemul sau e gandit sa impiedice atacuri din zona Rusiei, nu dinspre ucrainieni.

“De la Marea Baltică la Marea Neagră, misiunea Air Shielding a #NATO ajută la protejarea teritoriului Alianței de amenințările aeriene și cu rachete.”