Austria Resimte Oficial Primele Efecte ale Refuzului Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Resimte Oficial Primele Efecte Refuzului Aderarii Romaniei Schengen

Austria resimte oficial primele efecte ale refuzului permiterii aderarii Romaniei la Schengen, tara folosindu-se de dreptul sau de veto in Consiliul JAI din 8 decembrie pentru a ne bloca accesul, dar acum incepe sa vada si care sunt efectele unui vot impotriva unei natiuni care genereaza t otusi multi bani pentru tara.

Austria incepe sa resimta efectele anularii vacantelor pe care romanii le-au facut in tara pentru perioada sarbatorilor de iarna, iar impactul este atat de mare incat un secretar de stat din ministerul turismului, Secretary Kraus-Winkler, din tara a recunoscut faptul ca a primit informatii de la oameni din industria turismului cu privire la efectele negative pe care le are veto-ul pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Austria a fost in Romania in centrul multor cereri de boicot in ceea ce priveste companiile care isi desfasoara activitatea in tara, sau vacantele pe care romanii intentionau sa le faca, si se pare ca acest boicot functioneaza, insa important este ca el sa si produca efectele financiare importante care sa forteze o schimbare a deciziei.

“Așa că chiar acum, când începe sezonul de iarnă, aud și de la primele anulări. Sperăm foarte mult că acest lucru se va calma cât mai curând posibil.

0,7% din totalul înnoptărilor sunt petrecute de către turiştii români, ceea ce reprezintă aproape un milion de nopţi petrecute în Austria. Românii sunt atrași în mod deosebit de sporturile de iarnă și turismul de oraș pe care Austria le are de oferit în această perioadă a anului.”