ECDC: Semnal de ALARMA Extrem de INGRIJORATOR pentru Toata Europa

ECDC Semnal ALARMA Extrem INGRIJORATOR Toata Europa

ECDC trage un semnal de alarma extrem de ingrijorator pentru toata Europa, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor celor 53 de tari pe care le supravegheza in legatura cu faptul ca pandemia de Coronavirus este extrem de departe de a se termina, si ca este nevoie de eforturi concertate pentru a limita raspandirea virusului pe teritoriul Uniunii Europene, si nu numai, in 2023.

ECDC vorbeste despre faptul ca e nevoie in continuare de masuri pentru o monitorizare constanta a infectarilor la nivel european in ideea de a descoperi noile variante care continua sa apara, dar si ca in reintroducerea restrictiilor de calatorie pentru oameni trebuie luate in calcul masurile anterioare, si trebuie implementate limitarile cu grija, invatand din greselile trecutului.

ECDC cere in continuare foarte multa vigilenta in randul oamenilor, si foarte multa atentie la masurile de prevenire a infectarii care raman in continuare recomandate pentru toata lumea, iar asta deoarece evolutia constanta a Coronavirus inca pune presiune pe toate tarile din intreaga lume, si inca reprezinta o problema foarte serioasa la nivel global.

“COVID nu s-a încheiat, așa cum arată în mod clar evoluțiile globale. OMS Europa țările ar trebui: -să păstreze capacitățile de testare și supraveghere, inclusiv capacitatea de a detecta noi variante; asigurați-vă că cei eligibili sunt complet vaccinați; măsuri de stres pentru reducerea răspândirii, mai ales. celor mai vulnerabili.

Atunci când iau în considerare reintroducerea și implementarea măsurilor de screening pentru călătorii COVID19 în acest moment, țările OMS din Europa ar trebui să se bazeze pe lecțiile din trecut. Aceasta include necesitatea de a nu discrimina nicio populație sau grup anume – ci de a trata pe toți cu respect.”