Austria ia o Decizie Neasteptata dupa Respingerea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Decizie Neasteptata Respingerea Aderarii Romaniei Schengen

Austria ia o decizie complet neasteptata dupa respingerea aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, iar asta deoarece a fost anuntat in mod oficial faptul ca guvernul de la Viena, prin cancelarul Karl Nehammer, l-a invitat pe presedintele Bulgariei, Rumen Radew sa participeoficial la concertul de Anul Nou care va fi sustinut la Filarmonica din Viena.

Austria surprinde cu aceasta masina luata special pentru o tara careia i-a respins aderarea la Schengen, asa cum a facut si cu Romania, insa presa de la Viena nu spune daca a fost invitat si vreun oficial roman la acest concert, si invitatia ar fi fost refuzata, insa dupa cum prea bine stiti, tara noastra si-a retras ambasadorul de la Viena la scurt timp dupa votul de veto.

Austria pare sa caute un fel de reconciliere, si o strangere a relatiilor de colaborare, cu Bulgaria prin acest gest, care este unul foarte important, intr-un moment extrem de important al existentei Spatiului Schengen, si e posibil sa se vorbeasca inclusiv despre aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca, ni mod teoretic, nu va fi vreun oficial roman prezent la discutiile de acolo.

“Sunt foarte mulțumit că președintele Radew a acceptat invitația mea și va veni la Viena pentru a experimenta acest concert la fața locului împreună cu mine. Această vizită oferă, de asemenea, oportunitatea de a face schimb de opinii asupra problemelor și provocărilor politice actuale.

Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a în mod eficient să-și protejeze frontierele externe și să stopeze migrația neregulamentară.De asemenea, cer acest sprijin din partea Uniunii Europene. La summitul UE de la mijlocul lunii decembrie, Nehammer a propus garduri la granița UE.”