Explicatia ENEL de Importanta MAJORA pentru Facturile Clientilor din Romania in 2023

Explicatia ENEL Importanta MAJORA Facturile Clientilor Romania 2023

ENEL, companie pe care se bazeaza milioane de romani cand vine vorba despre furnizarea gazelor naturale si a energiei electrice, a decis sa publice in mod oficial o explicatie foarte importanta cu privire la facturile clientilor din toata Romania, si este bine sa stii ceea ce transmite compania in momentul de fata pentru noi.

ENEL vorbeste mai jos, in primul rand, despre faptul ca daca nu ati depus inca declaratia pe propria raspundere, sau cererea asociata, atunci pentru luna decembrie nu veti beneficia de plafonare in baza conditiilor speciale care sunt oferite pentru persoanele care trebuiau sa depuna aceste documente pana recent.

Mai mult decat atat, ENEL Romania ofera o explicatie extrem de importanta cu privire la felul in care se plafoneaza pretul daca avem consum diferit in luni diferite ale anului, compania afirmand ca in functie de consumul lunar, plafonul de pret care se aplica pentru noi poate fi diferit, asa ca este bine sa stiti acest lucru.

ENEL Romania ofera aceasta explicatie pentru ca romanii au foarte multe intrebari cu privire la felul in care se aplica plafonarile in aceste situatii, insa acum stiti foarte clar ca in functie de consumul lunar, se poate modifica si plafonarea pe care care este aplicata pentru factura noastra lunara de consum.

Pot transmite Cererea și Declarația și după data de 31 decembrie 2022 ? Da. În acest caz prețul final facturat plafonat se va aplica de la data de la întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.

Prețul final facturat plafonat se aplică în funcție de consumul tău lunar. 0,68 lei /kWh (TVA inclus) plătești dacă, la nivelul unei luni, consumul tău se încadrează între 0 și 100 kWh (inclusiv). 0,80 lei /kWh (TVA inclus) plătești dacă, la nivelul unei luni, consumul tău se încadrează între 100,01 și 255 kWh.