Descoperirea privind Planeta Jupiter care a UIMIT Oamenii de Stiinta

Descoperirea Planeta Jupiter UIMIT Oamenii Stiinta

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, stiti acest lucru, insa ceea ce abia acum aflam este o descoperire pe care oamenii de stiinta au facut-o pentru planeta din sistemul solar, si care a reusit sa-i uimeasca, ea avand legatura cu luna Io, una dintre cele care orbiteaza corpul cosmic in momentul de fata.

Planeta Jupiter ascunde foarte multe mistere fata de oamenii de stiinta din intreaga lume, insa luna Io a reusit sa uimasca printr-o eruptie vulnica inregistrata in toamna anului trecut de catre oamenii de stiinta, ea derulandu-se pe o perioada de cateva luni de zile, ceva ce desigur ca nu e tocmai obisnuit pentru un corp cosmic de acest gen.

Conform oamenii de stiinta, Jupiter influenteaza intr-o foarte mare masura activitatea vulcanica de pe luna Io, iar chiar daca ea este cel mai activ corp cosmic din sistemul solar, cu eruptii anuale, cea inregistrata acum a dezvaluit multe pentru oamenii de stiinta, iar mai jos aveti cateva dintre detaliile descoperirilor majore inregistrate.

Jupiter a afectat intr-o foarte mare masura modul incare au evoluat lunile care o orbiteaza, iar asta pentru ca imensa sa forta gravitationala are un impact major asupra modului in care se deplaseaza ele prin sistemul solar, dar si cu privire la ceea ce se intampla in interiorul lor, ceva ce desigur ca nu foarte multa lume stie.

“Acest lucru ar putea să ne spună ceva despre compoziția activității vulcanice care a produs izbucnirea sau ar putea să ne spună că torul este mai eficient în a scăpa de material atunci când mai mult material este aruncat în el. Unul dintre lucrurile interesante despre aceste observații este că pot fi reproduse de aproape orice colegiu mic sau astronom amator ambițios.

Aproape toate piesele folosite pentru a construi IoIO sunt disponibile la un magazin de camere de ultimă generație sau un magazin de telescoape. Ar fi grozav să vedem un alt IoIO online înainte ca Juno să ajungă pe Jupiter în decembrie anul viitor.”