Austria Lanseaza un Atac de Ultima Ora la Schengen care Impiedica Aderarea Romaniei

Austria Lanseaza Atac Ultima Ora Schengen Impiedica Aderarea Romaniei

Austria lanseaza un nou atac foarte serios impotriva sistemului Schengen, si isi mentine in continuare votul de veto impotriva Romaniei cand vine vorba despre aderare, iar asta pentru ca ministrul de interne al tarii, Gerhard Karner, vorbeste despre faptul ca sistemul este stricat, ca nu functioneaza, si ca o alianta cu Bulgaria este formata pentru reducerea migratiei.

Austria cere intarirea protectiei frontierelor, atat din punct de vedere tehnic, cat si juridic, inainte de aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei, iar asta pentru ca, conform lui Karner, in 2022 au fost retinute 100.000 de persoane care se deplasau in mod ilegal prin tara, o cifra extrem de mare care arata totusi cat de serioasa este problema celor care intra ilegal in Uniunea Europeana.

Austria vrea sa lucreze cu Bulgaria pentru a o ajuta sa reduca efectiv numarul de oameni care trec ilegal frontierele sale, acesta fiind un prim pas, pentru ca pana la granitele teritoriului propriu mai exista cateva tari care ar trebui sa protejeze Uniunea Europeana de migratia ilegala, si desigur ca se lucreaza cu toate pentru reducerea substantiala a migratiei ilegale.

“Așa-numitul sistem Schengen este stricat. Nu functioneaza, insa impreună cu Bulgaria, Austria dorește să formeze o alianță pentru a îmbunătăți „sistemul” de la graniță. În ansamblu, Europa trebuie să „devină mai robustă în ceea ce privește protecția frontierelor externe, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere juridic.

În Austria, 100.000 de persoane care au intrat ilegal în Austria au fost reținute. Dorim să încheiem o alianță cu Bulgaria pentru a parcurge această „perioada dificilă”. Nu este vorba de a da “note”, dar principala problemă a Austriei este în est.”