Ministrul Educatiei are un Anunt IMPORTANT pentru Elevii Romani din Toate Scolile

Ministrul Educatiei Anunt IMPORTANT Elevii Romani Toate Scolile

Ministrul Educatiei transmite un anunt foarte important pentru elevii romani din toate scolile tarii, iar asta pentru ca le aduce in atentia imediata ceva ce oricare ar trebui sa stie in momentul de fata, mai exact importanta zilei de 24 ianuarie in istoria Romaniei, astazi fiind sarmatorita Unirea Principatelor Romane in toata tara.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre cat de important este acest moment din istorie pentru Romania moderna, iar asta pentru ca Unirea Principatelor a pus baza tarii in care traim astazi cu totii, si care la granite are din nou amenintarea unei puteri straine, insa ne aflam intr-o cu totul alta pozitie fata de atunci.

“24 ianuarie 1859 este o zi importantă pentru noi, românii, pentru că ne-a demonstrat cât de puternici suntem atunci când ne unim pentru un țel comun.
Unirea Principatelor este dovada că, și atunci când vremurile sunt tulburi, românii sunt solidari când există un obiectiv în care cred cu adevărat.

Marcăm un moment istoric esențial pentru formarea României moderne, care trebuie cinstit și transmis generației tinere. Mulțumiri dascălilor care insuflă elevilor dragostea și respectul pentru istorie și pentru personalitățile marcante care au pus bazele României de astăzi. Alexandru Ioan Cuza a introdus învățământul obligatoriu în anul 1864, convins fiind că numai o națiune educată poate avea viitor.

Cred că este datoria noastră să ne asigurăm că este respectat dreptul la o educație incluzivă de calitate, aceasta fiind la baza unei Românii unite, educate şi coezive. Marcăm, astăzi, un moment istoric esențial atât pentru înfăptuirea statului național unitar, cât și pentru evoluția identității naționale, moment care trebuie cinstit și pe care avem nevoie să-l transmitem, spre a fi cunoscut și respectat de copiii noștri.

24 ianuarie este o zi importantă pentru noi, românii – un simbol al forței lui „împreună pentru același țel”. Unirea Principatelor este dovada că, și atunci când vremurile sunt tulburi, prin perseverență și curaj, românii sunt solidari când există un obiectiv în care cred cu adevărat.

Mulțumiri dascălilor care educă în sensul respectului pentru istorie și pentru figurile marcante care au pus bazele României de astăzi! Misiunea pe care o au este una pe cât de frumoasă, pe atât de importantă – avem nevoie să-i învățăm pe copii care le sunt rădăcinile, pentru că, doar știindu-le, vor iubi locul acesta si oamenii lui!”