Ministrul Apararii face un IMPORTANT Anunt de ULTIMA ORA privind NATO si Armata Romana

Ministrul Apararii IMPORTANT Anunt ULTIMA ORA NATO Armata Romana

Ministrul Apararii a facut un extrem de important anunt oficial de ultima ora cu privire la Armata Romana si NATO, iar asta pentru ca dezvaluie pentru milioane de romani din intreaga tara ceva ce ar trebui sa stie cu totii in momentul de fata, mai exact faptul ca a avut discutii bilaterale cu omologul sau din Germania.

Ministrul Apararii a avut discutii in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca exista foarte multe probleme generate atat pentru Romania, cat si pentru Germania, de ceea ce se intampla in Ucraina, iar ambele tari participa la efortul comun al NATO de descurajare a Rusiei cu privire la extinderea razboiului dincolo de teritoriul ucrainean.

“M-am întâlnit, astăzi, cu ministrul federal al Apărării, Boris Pistorius, și cu ministrul de stat în Ministerul Federal de Externe, Tobias Lindner, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o în Republica Federală Germania. Discuțiile au vizat situația complexă de securitate din zona Mării Negre, cu accent pe efectele pe care războiul de agresiune desfășurat de Federația Rusă în Ucraina le produce la nivel regional și global.

În ceea ce privește cooperarea în cadrul NATO, i-am transmis omologului meu aprecierile pentru contribuția constantă a Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare și apărare din regiunea Mării Negre și am salutat participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de poliţie aeriană consolidată în România.

Am convenit că este foarte important să continuăm desfășurarea în comun a exercițiilor bilaterale și multinaționale, atât în România, cât și în Germania, și să intensificăm cooperarea în domeniul instruirii și al industriei de apărare. A fost evidențiată importanța continuării sprijinului internațional pentru Ucraina, fiind condamnate atacurile nediscriminatorii cu rachete asupra localităților ucrainene, care produc multe victime în rândul populației civile.

Referitor la cooperarea la nivelul Uniunii Europene, discuțiile au vizat în mod special inițiativele în domeniul apărării, România și Germania având poziții similare privind modalitatea de consolidare a Politicii de Securitate și Apărare a Uniunii Europene. În context, a fost evidențiată importanța valorificării oportunităților de colaborare industrială sub egida Fondului European de Apărare (EDF) și al achizițiilor în comun. Totodată, discuțiile au vizat și sprijinul pentru consolidarea rezilienței statelor din Vecinătatea Estică.

În același timp, oficialii au subliniat importanța semnării celei mai recente Declarații comune privind cooperarea NATO-UE, la data de 10 ianuarie a.c., document ce consolidează și mai mult parteneriatul strategic dintre cele două organizații. În context bilateral a fost evidențiată buna cooperare în domenii precum învățământul militar, istorie militară, deschiderea pentru creșterea nivelului cooperării în domeniul tehnico-militar și disponibilitatea privind reluarea discuțiilor politico-militare, ca instrument esențial pentru identificarea și implementarea activităților practice de cooperare.”