Rusia Trimite Intariri un Ucraina, Unde Ajung Soldatii Armatei

Rusia Trimite Intariri un Ucraina, Unde Ajung Soldatii Armatei

Rusia trimite intariri pe frontul din Ucraina in momentul de fata, iar asta pentru ca armata rusa a decis sa transporte noi soldati in zonele in care este nevoie de sustinerea atacurilor, astfel ca in apropiere de orasul Bakhmut ajung noi soldati care inlocuiesc fortele Wagner.

Rusia continua sa atace zona Bakhmut in momentul de fata, iar asta pentru ca o considera a fi una extrem de importanta, din punct de vedere strategic, capturand recent orasul Soledar, si fiind tot mai aproape de a-si indeplini obiectivul.

“Forțele ruse convenționale înlocuiesc, probabil, forțele epuizate ale Grupului Wagner pentru a menține ofensiva în Bakhmut, după ce ofensiva Grupului Wagner la Bakhmut a culminat cu capturarea lui Soledar în jurul datei de 12 ianuarie.

Asaltul Grupului Wagner asupra lui Bakhmut a culminat probabil cu avântul său asupra Soledar. Forțele Grupului Wagner din Bakhmut nu au făcut câștiguri semnificative de la capturarea Soledarului în jurul datei de 12 ianuarie.

Unitățile ruse convenționale participă acum la luptele de la Bakhmut pentru a revigora ofensiva rusă de acolo. Imaginile de luptă postate pe 20 ianuarie indică forțele aeriene ruse (VDV) operează în jurul Bakhmut, deoarece filmările arată un BMD-4M rusesc – echipament mecanizat de nișă utilizat exclusiv de VDV.

O sursă rusă a raportat că elementele Wagner și VDV au efectuat operațiuni comune în Bakhmut pe 27 decembrie.[2] Ministerul rus al Apărării a raportat din ce în ce mai mult că VDV rusești operează în zona Bakhmut de la începutul lunii ianuarie 2023, indicând forțele convenționale rusești sporesc, dacă nu înlocuiesc forțele Wagner probabil culminate în zonă.

Forțele Grupului Wagner – în special condamnații – au avut cauze grele în Bakhmut din toamna anului 2022. Un oficial anonim american a declarat pe 5 ianuarie că forțele Grupului Wagner au suferit peste 4.100 de morți și 10.000 de răniți, inclusiv peste 1.000 de morți la sfârșitul lunii noiembrie. și începutul lunii decembrie lângă Bakhmut.”