Ministrul Energiei are 2 IMPORTANTE Anunturi Oficiale pentru Toti Romanii

Ministrul Energiei 2 IMPORTANTE Anunturi Oficiale Toti Romanii

Ministrul Energiei a publicat 2 noi anunturi oficiale si foarte importante pentru toti romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca le vorbeste tuturor oamenilor despre faptul ca in cursul zilelor trecute a avut intalniri atat cu reprezentanti ai Republicii Moldova, cat si cu reprezentanti ai Azerbaidjanului, totul legat de piata de energie.

Ministrul Energiei a avut in ultimele luni foarte multe intalniri cu omologi din tari partenere ale Romaniei pe piata de energie, si puteti vedea ca ele continua in aceasta perioada, ceva perfect normal, daca ne gandim ca tara noastra are nevoie de mai multa independenta energetica fata de Rusia.

“Astăzi am primit, la sediul Ministerului Energiei, o delegație oficială din Republica Moldova, condusă de Andrei Spînu – Viceprim-ministru si Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Am avut un dialog fructuos, care s-a bazat pe buna cooperare pe care o avem cu Republica Moldova, mai ales în domeniul energiei.

Am încercat să trasăm proiecte concrete cu privire la cooperarea dintre cele două state în perioada următoare, cu precădere pe cele care prevăd interconectarea energetică a Republicii Moldova cu România. Au fost trecute în revistă evoluțiile pe acest subiect și opțiunile de sprijin în plan bilateral.

La întâlnire au mai participat, din partea ministerului Energiei secretarul de stat George-Sergiu Niculescu, precum și CEO Transgaz Ion Sterian și CEO Hidroelectrica Bogdan Badea. Din delegația Republicii Moldova au făcut parte Constantin Borosan, secretar de stat, Eliza Postolachi, șef de cabinet Viceprim-ministru, Excelența Sa Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihaela Manoli, ministru-consilier, Roxana Samson, secretar I, Alexandru Săndulescu, înalt consilier UE în domeniul energetic și reprezentanți ai companiilor de profil din România și Republica Moldova.

Am avut o întâlnire foarte bună cu Sahil Babayev ministrul Muncii și Protecției Sociale, co – președintele Comisiei mixte interguvernamentale România – Azerbaijan pentru a discuta detalii legate de pregătirea următoarei reuniuni. Pe agendă vor fi subiecte importante prin care vom consolida cooperarea în domeniul energetic. Mai mult de atât, am discutat despre extinderea cooperării în domeniul digitalizării și alte puncte de interes comun.

Securitatea energetică şi conectivitatea sunt obiectivele noastre comune astfel că punem în valoare aceste proiecte ținând cont de capacitatea de producere a energiei verzi în bazinul Mării Caspice, complementar cu capacitatea de producere a energiei verzi în Marea Neagră și pe teritoriul României. Astfel, România devine o forță uriașă prin intermediul acestor cooperarări regionale, prin care diversificăm sursele de aprovizionare cu energie. Au mai participat la întâlnire și E. S. Vasile SOARE, Ambasadorul României în Azerbaijan și E.S. Huseyn Nizami Oglu Najafov, ambasador Republicii Azerbaijan în Romania.”