Ucraina Sufera de pe Urma Lipsei Armelor si Tancurilor in Razboiul cu Rusia

Ucraina Sufera de pe Urma Lipsei Armelor si Tancurilor in Razboiul cu Rusia

Ucraina sufera serios de pe urma lipsei armelor si tancurilor in plin razboi cu Rusia in momentul de fata, iar asta deoarece fara tehnica militara si munitia necesare, nu poate lansa contraofensive de amploare pentru a profita de problemele pe care le are armata rusa.

Ucraina nu are tot ceea ce are nevoie pentru atacuri de amploare deoarece ajutorul militar promis de catre Occident intarzie sa ajunga, iar tara a ramas fara resursele necesare pentru a ataca pozitiile armatei ruse, fiind dependenta intr-o extrem de mare masura de ajutorul extern.

Întârzierile în furnizarea către Ucraina a sistemelor occidentale de incendiu cu rază lungă de acțiune, a sistemelor avansate de apărare aeriană și a tancurilor au limitat capacitatea Ucrainei de a profita de oportunitățile pentru operațiuni contraofensive mai mari, prezentate de defecte și eșecuri în operațiunile militare rusești.

Discuțiile occidentale cu privire la presupusele condiții de „împaspătură” și la dificultatea sau imposibilitatea ca Ucraina să recâștige porțiuni semnificative din teritoriul pe care Rusia l-a confiscat în 2022 nu explică suficient modul în care întârzierile occidentale în furnizarea echipamentului militar necesar au exacerbat aceste probleme.

Autorizarea lentă și sosirea ajutorului nu au fost singurii factori care limitează capacitatea Ucrainei de a continua operațiuni contraofensive la scară largă. Factorii endogeni pentru armata ucraineană și luarea deciziilor politice ucrainene au contribuit, de asemenea, la întârzierea contraofensivelor.

ISW nu este pregătit să evalueze că toate deciziile militare ucrainene au fost optime. (ISW nu evaluează deloc luarea deciziilor militare ucrainene în aceste actualizări. Cu toate acestea, ca istorici, nu am observat luarea deciziilor militare impecabile în niciun război.) Dar Ucraina nu are o industrie militară internă semnificativă pentru apelează la în absența sprijinului occidental.

Ezitarea occidentală de a furniza arme în timpul războiului a ținut cont insuficient de cerința previzibilă de a trece Ucraina de la sistemele sovietice la cele occidentale, de îndată ce Occidentul s-a angajat să ajute Ucraina să lupte împotriva invaziei Rusiei din 2022.