Ministrul Apararii are un Mesaj IMPORTANT privind Armata Romana, Razboiul si NATO

Ministrul Apararii Mesaj IMPORTANT Armata Romana Razboiul NATO

Ministrul Apararii transmite un mesaj foarte important pentru milioane de romani din intreaga tara cu privire la Armata Romana, razboiul din Ucraina si NATO, iar asta pentru ca informeaza despre intalnirea pe care a avut-o cu omologii din Portugalia in cursul zilelor trecute, soldatii tarii aliate NATO participand la eforturile de descurajare a Rusiei.

Ministrul Apararii vorbeste, impreuna cu seful Statului Major al Armatei Romane, despre exercitiile militare pe care soldatii tarii noastre le-au avut, si le vor mai avea, in compania soldatilor portughezi, totul facand parte din eforturile de cooperare menite sa faca interoperabilitatea celor doua armate cat mai buna in aceasta perioada.

„„Efortul camarazilor portughezi se înscrie în contextul general al determinării aliate de a pune în practică, la nevoie, principiul apărării colective. Pe de altă parte, excelentele relații cu aliații portughezi au premisele extinderii, odată ce va intra în vigoare acordul privind cooperarea în domeniul apărării pe care l-am semnat anul trecut. Suntem în etapa impulsionării procedurilor de ratificare a acestui acord, care va contribui la dezvoltarea relațiilor în toate cele trei formate: bilateral, NATO și UE”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Generalul Daniel Petrescu a reiterat aprecierea față de efortul colegilor portughezi pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare în zona de est a NATO și a Uniunii Europene. Programul comun urmărește, în continuare, amplificarea pregătirii forțelor. „Instruirea începută odată cu dislocarea contingentului portughez a dus la creșterea interoperabilității și capacității de reacție a structurilor.

Vom păstra cadența exercițiilor și antrenamentelor. Suntem interesați de participarea forțelor aeriene portugheze la serviciul de poliție aeriană din țara noastră și de participarea mai consistentă a militarilor români, alături de militari portughezi, în misiuni și operații ale NATO, UE și ONU”, a afirmat șeful Apărării.

Seria de convorbiri a fost precedată de ceremonia înmânării „Ordinului Național Steaua României în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari” amiralului António Silva Ribeiro, ordin conferit de președintele României, în semn de înaltă apreciere a interesului și sprijinului constant acordat țării noastre.

Vizita înaltului oficial militar în țara noastră, în perioada 1-3 februarie, are loc la invitația șefului Statului Major al Apărării, iar în program a fost inclus și Batalionul 1 Instrucție din Caracal, unitatea de dislocare a contingentului portughez, din compunerea Brigăzii Multinaționale Sud-Est.”