Austria Ajutata de Italia in Suedia, Anunt de Ultima Ora dupa Impedicarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Ajutata Italia Suedia Anunt Ultima Ora Impedicarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria are parte de un ajutor foarte important de la Italia, a carui premier se afla in Suedia in momentul de fata, iar asta pentru ca un anunt de ultima ora venit din partea premierului suedez Ulf Kristersson, ne aduce in atentie faptul ca discutiile lor se vor axa si pe problema migratiei care afecteaza atat de mult Uniunea Europeana si in 2023.

Austria a facut lobby in Italia pentru sustinerea unor cereri la Comisia Europeana vis-a-vis de intarirea securitatii granitelor, si modificarea politicii de acordare a azilului, doua dintre problemele din cauza carora impiedicarea aderarii Romaniei la Schengen a fost votata, propuneri dedicate urmand a fi discutate saptamana viitoare intr-un summit european dedicat migratiei.

Austria a reusit sa convinga Suedia, italia, Franta, Olanda, sa ii sustina masurile privind reducerea migratiei in Europa, ceva ce putini vedeau ca fiind posibil in decembrie, cand si-a folosit dreptul de veto impotriva Romaniei privind aderarea la Schengen, iar ceea ce vrea cancelarul Nehammer in materie de politici privind migratia, are sanse mari de a fi adoptat.

“Există un puternic interes suedez pentru o mai bună protecție a frontierei europene. Avem acest summit într-o săptămână, inițiat de Belgia, Țările de Jos și Austria, care au văzut un număr extrem de mare de refugiați într-o perioadă foarte scurtă.

Unul dintre punctele de discuție astăzi este modul în care putem consolida frontiera externă a UE, astfel încât migrația neregulată, așa cum este cunoscută, pur și simplu să nu poată intra în UE și, în schimb, oprirea acesteia la graniță. Sunt multe persoane care nu au motive pentru azil care încearcă să intre în UE, iar Italia este conștientă de acest lucru.”