Ministrul Sanatatii Cere Noi Masuri foarte IMPORTANTE pentru Toata Romania

Ministrul Sanatatii Cere Noi Masuri IMPORTANTE Toata Romania

Ministrul Sanatatii cere o serie de noi masuri foarte importante pentru Romania chiar acum, oficialul Guvernului Romaniei vorbind despre faptul ca este nevoie in momentul de fata de o legiferare a gesturilor de recunoastinta primite de catre medici de la pacienti, in raport cu o conditionare a actului medical de catre ei.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce este nevoie de o legiferare foarte clara pentru modul in care oamenii isi arata recunostinta fata de medici cand sunt tratati, fara ca actul medical sa fi fost conditionat in prealabil, asa cum se intampla cu bacsisurile la restaurante, chiar daca vorbim despre lucruri complet diferite.

“Recunostinta pacientului trebuie sa o discutam public, si cred ca trebuie o campanie de educatie, inclusiv pentru populatie, trebuie o campanie de educatie, sa inteleaga ca nu este nevoie de aceasta recunostinta, ca cea mai mare recunostinta pentru medic este faptul ca pacientul tau s-a facut bine, si ca este multumit de serviciile medicale pe care le-a primit.

Ar trebui sa fie multumiti medicii cu atat.. ar fi nevoie de o campanie pentru populatie, si de o campanie pentru personalul medical. Nu vreau sa vin cu vreun fel de comparatii cu alte domenii de activitate, apropo de modul de legiferare a unei astfel de situatii, dar probabil ca se poate ajunge si la asa ceva intr-un anumit moment.

Eu nu vreau sa fac comparatii, este foarte diferit un act medical de serviciul la restaurant, si este periculos sa veni cu astfel de comparatii, dar sigur ca o recunostinta care se traduce printr-o floare, sau un buchet de flori, sau o cutie cu ciocolata, nu cred ca poate sa constituie… nu trebuie sa cadem in cealalta extrema pentru lucruri care sunt, pana la urma… si daca ma duc in vizita la o cunostinta, ii duc un buchet de flori.

Asta nu inseamna ca ii dau foloase necuvenite, deci trebuie sa gasim si sa avem curajul sa discutam acest lucru public, este corect sa facem acest lucru, si poate sa il si reglementam, astfel incat sa nu mai existe nici aceasta incriminare nejustificata pentru situatii care sunt absolut firesti, asa cum discutam, pentru aceste lucruri.

Cealalta parte despre care am discutat, legata de solicitarea unor materiale, sau bani, pentru un act medical, este intolerabila, constituie o fapta penala, si nu cred ca trebuie sa fie acceptata de catre nimeni, nici de catre pacienti, si nici de catre personalul medical din Romania.”