Austria Radicala Insista, Guvernul Nehammer ia Masuri de ULTIMA ORA pentru Schengen, Romania

Austria Radicala Insista Guvernul Nehammer Masuri ULTIMA ORA Schengen Romania

Austria insista cu obiectivele sale radicale din ultimele lui, iar Guvernul lui Karl Nehammer a luat noi masuri de ultima ora care au impact asupra Spatiului Schengen, si a aderarii Romaniei, guvernul de la Viena hotarand sa pastreze controalele de la unele granite cu Germania in momentul de fata, iar asta pentru a reduce migratia ilegala cat mai mult posibil.

Austria insista in continuare, prin ministrul Gerhard Karner, cu ideile de ridicare a gardurilor de protectie a Uniunii Europene, conform lui Nehammer ele trebuind sa fie similare cu cele facute de catre Donald Trump in SUA la granita cu Mexic, iar granita dintre Bulgaria si Turcia ar trebui sa fie locatia in care ele sa fie ridicate in 2023, desigur cu bani de la Comisia Europeana.

Austria continua sa insiste cu faptul ca Spatiul Schengen ramane in continuare nefunctional din cauza problemelor majore cu migratia ilegala, si lipsa gardurilor care sa protejeze Europa, solutiile austriecilor ramanand in continuare fara suport la scara larga in Uniunea Europeana, dar in lipsa lor aderarea Romaniei la Schengen pare sa ramana in continuare departe.

“Sistemul Schengen nu funcționează. În lupta împotriva abuzului în materie de azil și a contrabandei de persoane, trebuie să lucrăm împreună dincolo de frontiere. Cooperarea cu Bavaria este deosebit de strânsă aici, Bavaria este lider în Germania când vine vorba de problema returnării.

Împreună am gestionat anul trecut 15 zboruri de repatriere pentru că este important pentru noi să-i aducem înapoi pe cei care nu au nicio șansă de azil. Un semnal important ar fi ridicarea unor garduri mai eficiente la granița terestră Bulgaria-Turcia. Există o nevoie reală de accelerare a luptei împotriva migrației ilegale.”