Austria Impune Oficial Masuri de ULTIMA ORA care vor Ajuta Romania sa Adere la Schengen

Austria Impune Oficial Masuri ULTIMA ORA Ajuta Romania Adere Schengen

Austria a anuntat impunerea unor masuri de ultima ora care ar putea avea un impact foarte important asupra aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre decizia de a se initia o noua cooperare cu Slovenia pentru intarirea controalelor la granitele fizice, lucru pe care guvernul sloven il face si in cazul altor tari.

Austria are patrule mixte de politisti care fac controale la granitele cu Slovenia, dar si in zonele din apropierea granitelor, masurile fiind anuntate zilele trecute, iar in baza lor ar trebui sa se reduca migratia ilegala pe teritoriul austriac, implicit si numarul cererilor de azil, motivele principale din cauza carora aderarea Romaniei la Schengen a fost blocata.

Austria deruleaza deja masuri similare la granitele cu alte tari din Spatiul Schengen, tot in ideea de a reduce migratia ilegala, ele avand succes in cazul cooperarii cu Ungaria, insa cu Italia si Elvetia se pun in aplicare aceleasi masuri pentru ca numarul celor care trec in mod ilegal granita sa fie cat se poate de mult redus, insa se pregatesc si alte masuri importante.

“Săptămâna trecută, însă, au început să funcționeze patrule mixte mixte, formate din membri ai poliției slovene și austriece. Patrulelor combinate, care inițial își vor desfășura activitatea până la sfârșitul lunii aprilie, li se vor alătura și controale comune intensificate. În ciuda fluxului liber de pasageri, polițiștii sloveni continuă să asigure siguranța Sloveniei și a întregii UE.

Poliția slovenă cooperează, de asemenea, cu poliția din țările vecine din Italia, Croația, Ungaria și Austria în domeniul prevenirii și detectării migrației ilegale în cadrul patrulelor mixte. Implementarea patrulelor mixte se realizează pe baza acordurilor între țări privind cooperarea polițienească transfrontalieră.”