Ministrul Sanatatii Prezinta Oficial Masurile IMPORTANTE Decise pentru MILIOANE de Romani

Ministrul Sanatatii Prezinta Oficial Masurile IMPORTANTE Decise MILIOANE Romani

Ministrul Sanatatii prezinta in mod oficial masurile foarte importante care au fost decise pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca mai jos puteti vedea unul dintre proiectele principale pentru spitalele care vor fi construite, altele fiind publicate pe pagina de pe Facebook a institutiei pe care o conduce.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre ceea ce se intampla in tara cu ideea crearii de farmacii in mediul rural, dar si despre modalitatea in care s-a decis cumpararea de vaccinuri impotriva Coronavirus in Romania, masurile fiind unele foarte importante pentru romanii din intreaga tara, dupa cum puteti vedea.

“O investiție de 106 milioane de euro pentru chirurgia cardiovasculară și transplantul cardiac din Târgu Mureș! Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a semnat contractul la UMFST George Emil Palade, în prezența autorităților locale. Investiții în spitale noi în valoare de 47 milioane euro la Alba Iulia! A fost semnat contractul pentru clădirea nouă a oncologiei și cardiologiei intervenționale la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în valoare de 47 milioane euro.

Un pas important pentru sistemul medical din Transilvania Finanțarea de 39 milioane euro, pentru construirea unei clădiri noi destinate excelenței în neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost semnată de Ministrul Sănătății. Susținem toate autoritățile locale care au vocația dezvoltării sistemului de sănătate! Împreună cu Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila a semnat contractul în valoare de 83 milioane euro, pentru construirea unei clădiri noi pentru Spitalul Județean din Bistrița.

Exista in momentul de fata o legislatie, care aparent limiteaza, deschiderea de farmacii in mediul rural, dar solutia este legata de capacitatea de funcrionare a unei farmacii care deserveste o comunitate mica. Noi am mai discutat de-a lungul timpului inclusiv despre disponibilitatea unor puncte mobile care sa furnieze astfel de medicamente in mediul rural pentru cetateni.

Eventual un soi de farmacii mobile care in anumite zile fixe se pot deplasa in mediul rural, dar ramane sa examinam aceasta posibilitate, cred ca important este, insa, prima urgenta este sa asiguram servicii medicale de asistenta primara, pentru ca in lipsa lor prescriptia medicamentelor este mai greu de facut pentru romani.

As vrea sa lamurim lucrurile (n. red. privind achizitia de vaccinuri), nu UE ne obliga, noi ne-am obligat, adica vreau sa spunem adevarul. Noi ne-am angajat, nu ne-a bagat nimeni mana in buzunar, dar in luna mai a anului 2021, s-au semnat niste contracte pentru 2022 si 2023, aceste contracte au fost semnate si de Romania, dar si de alte tari din UE. Exista un contract cadru pe care nu l-am vazut, fiind confidential, putine persoane l-au vazut.”