Ministrul Educatiei face o Notificare de ULTIMA ORA privind Deciziile Luate in Sistemul de Invatamant

Ministrul Educatiei face Notificare ULTIMA ORA Deciziile Luate Sistemul Invatamant

Ministrul Educatiei a publicat o notificare de ultima ora cu privire la o decizie foarte importanta pe care a luat-o pentru sistemul de invatamant din Romania, iar asta pentru ca aduce in atentie un concurs cu privire la acordarea de burse in strainatate pentru stagii de studii universitare de masterat si doctorat.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce inseamna aceste burse pe care le ofera in momentul de fata, dar si cine poate sa participe pentru a beneficia de ele, asa ca daca sunteti interesati, aveti conditiile mai jos pentru a va inscrie si a beneficia de ceea ce este disponibil pentru studentii din toata Romania acum.

„Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, organizează concurs în vederea acordării burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, oferite în baza H.G. nr. 118/2023.  Se acordă burse cu următoarea durată. 340 de luni pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat; 200 de luni pentru stagii postdoctorale și de cercetare.

Concursul național pentru acordarea acestor burse se desfășoară conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului național de acordare a burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, aprobat prin ordinul nr. 3.790/2023.

Condițiil de înscriere și de participare la concurs La concursul național participă cetățenii români, cu domiciliul stabil în România, din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular acreditate, din Academia Română și din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora, care se încadrează în una din următoarele categorii.

Studenți în ultimul an la studii universitare de licență; studenți la studii universitare de masterat; studenți – doctoranzi; cadre didactice titulare din instituțiile de învățământ superior de stat și particular acreditate;  cercetători.

Înscrierea la concursul național se face prin depunerea unui dosar de candidatură la Registratura Agenției de Credite și Burse de Studii/prin transmiterea acestuia prin poștă, prin curier, online, până la termenul-limită anunțat: 2 mai 2023. Informații despre calendarul de desfășurare a concursului, precum și despre dosarul de înscriere sunt disponibile pe website.”