Austria SFIDEAZA Romania, Cererea IMEDIATA pentru UE si Aderarea la Spatiul Schengen

Austria SFIDEAZA Romania Cererea IMEDIATA UE Aderarea Spatiul Schengen

Austria sfideaza Romania in continuare, guvernul vienez condus de catre Karl Nehammer refuzand sa ridice veto-ul pe care l-a dat in luna decembrie, insa asta in ciuda faptului ca de la Comisia Europeana vin semnale ca acest lucru nu ar trebui sa se intample, iar un europarlamentar roman cere implicarea mai activa a acesteia in procesul de aderare la Schengen.

Austria a primit de la Comisia Europeana diverse cereri pentru acceptarea Romaniei in Spatiul Schengen, refuzand sa asculte de ele, insa rolul sau in ajutarea tarii noastre este unul esential pentru ca fara ajutor de la Bruxelles va fi extrem de dificila acceptarea tarii noastre in acest sistem, acelasi lucru fiind valabil inclusiv pentru Bulgaria.

Austria si-a gasit diversi aliati pentru a-si sustine politicile in baza carora sa reduca migratia in Europa, chiar daca unele dintre masurile cerute sunt radicale, insa Comisia Europeana trebuie sa se implice mult mai serios pentru a ajuta Romania, iar asta pentru ca in contextul actual aderarea la Schengen pare a fi un vis mult prea greu de atins de catre tara noastra.

“România beneficiază în continuare de sprijinul activ al Comisiei Europene pentru aderarea la spațiul Schengen. Am discutat cu doamna comisar despre acțiunile pe care executivul european le întreprinde în această direcție, dar și despre modul în care putem schimba veto-ul aplicat de guvernul de dreapta din Austria.

Am solicitat, cu această ocazie, Comisiei Europene să medieze dialogul dintre România și Austria cu scopul de a identifica o soluție pentru a merge spre un vot pozitiv, cât mai curând posibil. De asemenea, am propus ca executivul european să organizeze noi reuniuni tehnice menite să mențină subiectul sus pe agenda europeană.”