Ministrul Educatiei Transmite 3 IMPORTANTE Anunturi Oficiale Privind Elevii din Toate Scolile

Ministrul Educatiei Transmite 3 IMPORTANTE Anunturi Oficiale Elevii Toate Scolile

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial 3 foarte importante anunturi oficiale cu masuri care sunt luate pentru elevii scolilor din toata Romania, iar asta pentru ca a fost luata hotararea oficiala de a se decide calendarul pentru sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat 2023, un ordin fiind semnat in acest sens.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre masuri in scolile Romaniei pentru a se reduce procentul elevilor care parasesc timpuriu unitatile de invatamant din tara, dar si despre vizita oficiala care a fost facuta in Emiratele Arabe Unite in cursul ultimelor zile, una care are menirea de a creste colaborarea dintre tari.

“Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul care aprobă Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023.  La această sesiune se pot înscrie absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale sau care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie.

Candidații se pot înscrie în zilele de 11 și 12 mai 2023. Probele se vor desfășura în perioada 15 -25 mai 2023. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 26 mai 2023, iar cele finale – pe 29 mai 2023. Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

În 2020, România a avut una dintre cele mai mari rate de părăsire timpurie a școlii din Uniunea Europeană. O parte dintre elevi, mai ales din mediul rural și urban marginalizat, abandonează școala încă din timpul gimnaziului. Pentru a preveni și a reduce acest fenomen, am lansat în consultare Ghidul Solicitantului pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Suntem la runda a II-a programului, ghidul a fost îmbunătățit în urma feedbackului primit de la beneficiarii rundei I, dar suntem în continuare deschiși la recomandări. Acest program oferă unităților de învățământ oportunitatea să acceseze până la 300.000 de euro și să ofere elevilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a participa la ore și pentru a-și dezvolta competențele corespunzătoare vârstei. Vă invit să trimiteți observațiile și recomandările referitoare la ghidul solicitantului, în perioada 22 – 28 martie 2023.

Am participat, în aceste zile, la o vizită de stat în Emiratele Arabe Unite, alături de Președintele României și de alți membri ai Guvernului. Vizita a fost organizată și în contextul semnării, dintre România și Emiratele Arabe Unite, a memorandumurilor de înțelegere în domeniul educației, al digitalizării, al tranziției verzi și al energiei. O deplasare a fost organizată și în Masdar City, lângă Abu Dhabi, oraș recunoscut pentru proiectele dedicate energiei regenerabile și pentru inovațiile din domeniul dezvoltării urbane.”