Austria are Sustinerea Germaniei cu un Apel URGENT catre UE pentru Schengen si Romania

Austria Sustinerea Germaniei Apel URGENT UE Schengen Romania

Austria are sustinerea Germaniei in momentul de fata, aceasta facand un apel de urgenta catre Uniunea Europeana, iar asta pentru ca in mod oficial cere de la aceasta noi masuri importante pentru refacerea sistemului de azil, astfel incat toti oamenii care au nevoie de ajutor sa il si primeasca, dar intr-un mod cat mai echitabil cu putinta.

Austria cere de ceva vreme refacerea sistemului de azil, impreuna cu garduri si monitorizare mai buna a granitelor, pentru ca ele sa fie protejate mai bine, dar Germania vrea mai mult decat atat, mai exact si o distributie mai echitabila a migrantilor intre tarile UE, ceva ce guvernul lui Nehammer nu prea vrea.

Austria conditioneaza in continuare aderarea Romaniei la Schengen de adoptarea unor masuri menite sa imbunatateasca sistemul de azil in Europa, dar si sa reduca migratia ilegala intr-un mod substantial, ajutorul pe care Germania i-l ofera in momentul de fata putand fi de un real folos pentru ca obiectivele sa fie indeplinite, cat mai repede.

“Avem nevoie ca Europa să controleze și să limiteze efectiv imigrația. Pentru a ne asigura că îi putem ajuta pe cei care au nevoie de ajutorul nostru – fără a-i copleși pe cei care doresc să ajute. Pentru aceasta, statele membre, Germania și Baden-Württemberg sunt mai dependente ca niciodată de un Sistem european comun de azil demn de acest nume.

Un sistem eficient de repartizare a refugiaților între statele membre este esențial. Doar așa putem preveni ca situația tensionată din statele federale și municipalități să se înrăutățească și mai mult. Prin urmare, facem apel urgent guvernului federal și UE să asigure o imigrație mai puțin nereglementată și o gestionare echitabilă a migrației.”