Austria Anunta prin Karl Nehammer Deciziile IMPORTANTE care Afecteaza Schengen, Aderarea Romaniei

Austria Anunta Karl Nehammer Deciziile IMPORTANTE Afecteaza Schengen Aderarea Romaniei

Austria anunta in mod oficial prin Karl Nehammer deciziile foarte importante care afecteaza atat Spatiul Schengen, cat si aderarea Romaniei, iar asta asta deoarece binecunoscutul cancelar al guvernului de la Viena continua sa insiste pe ideea limitarii ajutoarelor sociale care sunt oferite imigrantilor daca nu petrec minim 5 ani de zile in tara.

Austria ar vrea sa nu le ofere venitul minim garantat de ajutoare sociale acestor persoane daca nu au petrecut efectiv 5 ani de zile pe teritoriul tarii, iar Karl Nehammer spune ca aceasta regula s-ar aplica deja pentru alti cetateni ai Uniunii Europene, deci ar trebui sa se aplice inclusiv pentru oricare alte persoane care cer si primesc drept de azil.

Austria vrea sa impuna aceasta regula pentru a limita migratia ilegala, si astfel s-ar reduce presiunea pe Spatiul Schengen, dar si pe tarile care protejeaza granitele Uniunii Europene, Romania si Bulgaria fiind tinta foarte multor atacuri venite de la Viena, si nu numai, din cauza numarului mare de migranti care ajung spre centrul Europei in fiecare an.

“În esență, este nevoia de a aduce în țară acei muncitori care sunt necesari. Pe de altă parte, oamenii care au venit ilegal în Austria ar trebui să fie deportați. Imigrantii ar trebui sa primaesca ajutoare sociale numai dupa 5 ani de rezidenta, venitul minim putand fi unul dintre cele acordate.

Ar fi fezabil din punct de vedere legal deoarece aici nu este planificată nicio regulă discriminatorie. Cei cinci ani ar trebui pur și simplu să se aplice tuturor, pentru cetățenii UE perioada de așteptare este similara. Prin urmare, nu este normal sa fie folosita o metodă diferită pentru cei care au dreptul la azil.”