Austria CRITICA Dur UE prin Karl Nehammer, Decizia Oficiala privind Romanii si Spatiul SChengen

Austria CRITICA Dur UE Karl Nehammer Decizia Oficiala Romanii Spatiul SChengen

Austria critica extrem de dur Uniunea Europeana prin Karl Nehammer, cancelarul de la Viena vorbind despre deciziile oficiale care sunt gandite pentru romani, si nu numai, cand vine vorba despre Spatiul Schengen, iar asta pentru ca el explica de ce exista discriminare in momentul de fata intre cetatenii uniunii, si imigrantii care cer azil in tarile din Europa.

Austria spune ca trebuie eliminata reglementarea europeana conform careia cetatenii UE care intra pe teritoriul tarii trebuie sa astepte 5 ani de zile pentru a beneficia de ajutoare sociale, asta in timp ce oricare dintre persoanele care primesc azil are acces imediat la ele, aducand in discutie cetatenii romani, cehi, sau din alte tari, care trebuie sa aiba resedinta 5 ani in tara pentru ele.

Austria vrea mai multa echitate din punct de vedere al acordarii ajutoarelor sociale, astfel incat si cetatenii obisnuiti ai UE sa beneficieze de aceleasi drepturi precum persoanele care cer azil in Uniunea Europeana, ceva ce desigur ca nu se intampla in momentul de fata, iar de aici vin cererile serioase cu privire la reformanrea sistemului de azil din Uniunea Europeana rapid.

“Actuala reglementare din UE este complet perturbată: cetățenii UE sunt mai proaste decât cei care au dreptul la azil. Cetățenii UE ar trebui să aștepte doar cinci ani în Austria pentru a avea acces la beneficiile sociale.

Dacă românii, belgienii sau cehii au reședința legală în Austria, trebuie să aștepte cinci ani pentru a primi ajutoare sociale, iar oricine vine în Austria prin intermediul contrabandiștilor are dreptul imediat la acest lucru – este absolut de neînțeles. Trebuie să distrugi modelul de afaceri al contrabandiştilor. Cu toate acestea, mai sunt necesare mai multe măsuri.”