Avertisment Meteorologic ANM de Vreme SEVERA IMEDIATA in 27 Martie pentru Toata Romania

Avertisment Meteorologic ANM Vreme SEVERA IMEDIATA 27 Martie Toata Romania

Avertismentul meteorologic ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa imediata emis in 27 martie 2023 pentru toata Romania, este unul despre care toti romanii trebuie sa stie, iar asta pentru ca in atentia noastra sunt aduse schimbari majore ale vremii.

ANM vorbeste mai jos despre intensificari puternice ale vantului, cu precipitatii moderante, dar mai important, aparitia inghetului la sol, si furtuni care pot avea descarcari electrice si caderi de grindina, deci ni se recomanda sa fim extrem de vigilenti.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Notă: În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.