Austria PRESATA in Continuare, Anunturile IMPORTANTE pentru Aderarea la Schengen a Romaniei

Austria PRESATA Continuare Anunturile IMPORTANTE Aderarea Schengen Romaniei

Austria este presata in continuare din cauza interzicerii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca noi anunturi oficiale care au tara noastra in centru, aduc in atentie faptul ca atat Polonia, cat si Croatia, sustin aderarea tarii noastre in Spatiul Schengen cat mai curand, ceea ce are totusi sanse mici de a se intampla, din pacate.

Austria simte presiunea multor tari europene de ceva vreme deja, iar asta pentru ca veto-ul dat in luna decembrie nu s-a dovedit a fi chiar cea mai buna decizie din anumite puncte de vedere, iar Romania incearca sa adune tot mai mult suport pentru aderarea la Spatiul Schengen chiar in anul 2023, desi este foarte dificil, din pacate.

Austria este presata acum de declaratiile date de catre ministrul de interne al Croatiei, dar si premierul Poloniei, ambii afirmand cand sustin aderarea Romaniei la Schengen, croatii facand parte din sistem inca de la 1 ianuarie 2023, fiind acceptati in Consiliul JAI in care noua ne-a fost respinsa intrarea, dar chiar si asa ei spun ca ne sustin in continuare.

“În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, am subliniat în cadrul discuțiilor avute așteptarea noastră ca, în cursul acestui an, România să devină stat membru Schengen. Croația este unul dintre susținătorii activi ai aderării României la spațiul Schengen, sens în care omologul meu m-a asigurat de tot sprijinul său.

Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen, dar oameni foarte talentaţi de la noi se duc în Uniunea Europeană şi acest aflux de sânge, putem să spunem, se referă la mii, la sute de mii de oameni pe care i-am pregătit, i-am instruit, am depus eforturi financiare şi ei pleacă.”