Ministrul Apararii Informeaza Romanii cu un Anunt de ULTIMA ORA privind Vizele pentru SUA

Ministrul Apararii Informeaza Romanii Anunt ULTIMA ORA Vizele SUA

Ministrul Apararii a decis sa informeze in mod oficial romanii din intreaga tara cu un anunt de ultima ora cu privire la vizele pentru SUA, iar asta deoarece se apropie includerea Romaniei in programul Visa Waiver, care ar urma sa ne permita sa calatorim oriunde pe teritoriul american fara a avea nevoie de o viza.

Ministrul Apararii explica mai jos discutiile pe care le-a avut cu oficialii americani in legatura cu includerea Romaniei in programul Visa Waiver, o decizie extrem de importanta care poate ajuta romanii sa se bucure de calatorii mai simple pe teritoriul americani in cursul urmatorilor ani, fara a cere o viza.

„Includerea României, cât mai curând, în programul Visa Waiver va contribui la creșterea nivelului colaborării dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii. Am discutat despre programul Visa Waiver cu prilejul întrevederilor avute în Cadrul Congresului SUA. România și Statele Unite rămân angajate să lucreze împreună pentru sprijinirea eforturilor țării noastre de a îndeplini criteriile stabilite prin lege pentru admiterea în programul Visa Waiver.

Am exprimat apreciere pentru progresele înregistrate la nivelul legislativului american în vederea includerii României în programul Visa Waiver, asigurând că Guvernul României va lucra strâns cu autoritățile SUA pentru atingerea acestui obiectiv în cel mai scurt timp posibil.

„Având în vedere cadrul excelent al cooperării între țările noastre, asigurat, pe multiple paliere de Parteneriatul Strategic, includerea României, într-un timp cât mai apropiat, în programul Visa Waiver va contribui la creșterea nivelului colaborării dintre țările noastre”, a declarat ministrul Tîlvăr.

AM menționat, în context, rezultatele foarte bune ale celei de-a opta Reuniuni a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii, care a avut loc la București, în luna martie, a cărei declarație finală precizează că: „România și Statele Unite rămân angajate să lucreze împreună pentru sprijinirea eforturilor României de a îndeplini criteriile stabilite prin lege pentru admiterea României în programul Visa Waiver”.

La 15 martie, senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Intitulat „Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ reprezintă un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program.”