Soldatii Armatei Romane au Participat la Noi Exercitii Internationale cu Militarii NATO

Soldatii Armatei Romane au Participat la Noi Exercitii Internationale cu Militarii NATO

Soldatii Armatei Romane au participat la o noua serie de exercitii internationale impreuna cu soldatii armatelor aliate, si vorbim despre detalii oferite de catre autoritatile din tara noastra mai jos pentru toti romanii care sunt interesati sa le afle.

Armata Romana participa in mod constant la diverse exercitii internationale de acest gen, si va continua sa participe cu o constanta ridicata atat timp cat razboiul din Ucraina va continua.

În mai puțin de o săptămână, militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” vor preda misiunea celor din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”. Cu toate acestea, pe lângă activitățile de predare-primire, instruirea continuă.

La exercițiul multinațional ”Amber Lynx”, au participat, pe lângă militarii din contingentele Grupului de Luptă NATO din Polonia, și militari germani și polonezi.

Conform scenariului, bateriile de apărare antiaeriană și artilerie terestră s-au aflat în sprijinul forțelor de manevră, în timp ce acestea au executat o breșă în barajul inamicului.

La exercițiu au participat structuri de tancuri din Polonia, Statele Unite ale Americii și Germania, structuri de artilerie din Croația, Polonia și Statele Unite ale Americii, iar apărarea antiaeriană a fost asigurată de România și Polonia.

Începând cu luna octombrie a anului trecut, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se instruiesc într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”.