Sorin Grindeanu: 2 Anunturi Foarte IMPORTANTE pentru Romania de la Ministrul PSD

Sorin Grindeanu 2 Anunturi IMPORTANTE Romania Ministrul PSD

Sorin Grindeanu a facut 2 anunturi foarte importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta deoarece ministrul PSD vorbeste in mod oficial, in primul rand, despre fabrica de vagoane de la Caracal, aceasta reprezentand un model de succes pentru investitiile cu capital extern in Romania.

Sorin Grindeanu explica mai jos faptul ca aceasta fabrica a produs in 50 de ani peste 70.000 de vagoane, iar separat spune ca ultimul lot au autostrazii Bacau – Pascani a fost autorizat pentru constructie, iar ordinul pentru inceperea lucrarilor urmeaza sa fie emis pe data de 2 mai, dupa care pot incepe lucrarile efective.

“Fabrica de vagoane din #Caracal reprezintă un model de succes pentru investițiile cu capital extern în #economia românească! Îmi doresc ca, în anii următori, o mare parte dintre vagoanele Companiei Naționale Feroviare de transport marfă să fie achiziționate din producția acestei fabrici. Astfel de unități de producție reprezintă un exemplu de investiție pe care ni-l dorim multiplicat în economia României.

În urmă cu 6 ani, #fabrica a fost cumpărată integral de o corporație americană, unul dintre cei mai importanți producători internaționali de vagoane și boghiuri de marfă, cu facilități de producție în Polonia, România și Turcia. Astfel a fost modernizată această capacitate românească de producție, care, pe parcursul a 50 de ani, a fabricat și a exportat în Franța, Cehia, Slovacia, Germania și Ungaria, peste 70.000 de #vagoane de marfă.

În prezent, fabrica de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, iar produsele acesteia sunt exportate în toată Uniunea Europeană și în Marea Britanie. Foarte important este impactul pozitiv pentru economia locală. Peste 2.000 de #muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oțel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri.

Ultimul lot al #Autostrăzii Bacău-Pașcani (Mircești-Pașcani) are de astăzi Autorizație de construire! Ordinul pentru începerea #lucrărilor pe cei 28,09 km ai acestui lot va fi emis în data de 2 mai. Lotul 3 al autostrăzii Bacău-Pașcani (parte din A7, #AutostradaMoldovei) are o valoare contractuală de 1,76 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin #PNRR.

Constructorul român are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Secțiunea de autostradă #Bacău-#Pașcani (finanțată prin PNRR) are o lungime de 77 de km, o valoare de 4,68 miliarde de lei (fără TVA) și este formată din 3 loturi:– Lotul 1 (Săucești-Trifești): 30,3 km; Lotul 2 (Trifești-Gherăești/Mircești): 18,9 km; Lotul 3 (Mircești-Pașcani): 28,09 km. Prin Autorizația de Construire emisă astăzi se asigură front de lucru pe 250 de km constructorului român care și-a adjudecat toate secțiunile din A7 de la Buzău la Pașcani (10 dintre cele 13 loturi ale #A7, finanțate prin PNRR).”